Docenten en muzikanten

Docenten en muzikanten

Wil je les geven of musiceren? TVA IMPRO is regelmatig op zoek naar improvisatiedocenten en pianisten of andere muzikanten.

Hieronder vind je een korte beschrijving van de verschillende rollen en een link naar de aanmeldformulieren:

Docenten
Elke seizoen komen er plekken vrij voor docenten die in dat seizoen dan de vaste docent zijn voor 1 à 2 groepen. Verder zijn er altijd invaldocenten nodig. Dit is een uitgelezen kans voor docenten om TVA te ervaren en voor TVA om de docenten te leren kennen.

Er wordt bij TVA IMPRO op 6 niveaus les gegeven van beginners tot ver-gevorderden. Er zijn ongeveer 10 groepen spelers van ongeveer 12 personen. Lesgeven betekent het verzorgen van circa 28 lessen per jaar met een opbouwend cursusprogramma. Het thema van de cursus wordt in overleg met de docentencoördinator bepaald. Gedurende het jaar zijn er per groep ongeveer 3 voorstellingen met betalend publiek in de grote theaterzaal .

Pianisten en andere muzikanten
Voor muzikanten ziet het programma er iets anders uit. Pianisten zijn het meest gezocht. Wij huren muzikanten in voor muzikale lessen en voorstellingen.

Voorstellingen: Voor elke voorstelling zoeken we een begeleidende pianist.
Tijdens een voorstelling zit de pianist aan de rand van de speelvloer met zicht op de scènes die gespeeld worden. De pianist zorgt voor begeleidende muziek en sfeerversterking bij de gespeelde scènes.
De pianist moet enige vaardigheid hebben om diverse muziekstijlen te spelen en enigszins aan kunnen voelen wanneer luid of wanneer stil spel op zijn plaats is en wanneer scènes eindigen.

Lesbegeleiding
Elke groep heeft budget om voor twee lessen per jaar een begeleidende muzikant in te huren. De les zal in dat geval om muziek draaien en je zult daarbij dus een hoofdrol spelen. Het gaat vaak om zang, ritme of muziek-spelcontrasten en is er vaak ruimte voor de muzikant om daar een eigen invulling aan te geven.

Muzikanten met didactische vaardigheden kunnen ook als invaldocent lesgeven en zo een hele les voor hun rekening nemen. Deze lessen kunnen gericht zijn op improvisatietheater maar kunnen daar ook van afwijken. Enige bekendheid met het karakter van improvisatietheater is natuurlijk wel een plus.

Wij zijn altijd op zoek naar muzikanten die onze voorstellingen muzikaal kunnen begeleiden.

Interesse?
Is je interesse gewekt, stuur dan een mailtje naar: docentencoordinator@tvaimpro.nl  voor het bespreken van de mogelijkheden.

Groet en wellicht tot snel!
Namens het TVA Bestuur