IntroductieworkshopsAanmeldenPraktische zaken —  Docenten en muzikanten informatie

Over TVA IMPRO

TVA IMPRO is een vereniging die volledig door vrijwilligers wordt gerund. We vragen dan ook van al onze spelers om een actieve rol te spelen. Dat betekent dat je naast trainingen ook meehelpt in zaken als kaartverkoop, belichting, presenteren, bestuurstaken, etc. Hierdoor voelt TVA IMPRO als één grote familie. Naast de trainingen worden er ook allerhande sociale activiteiten en workshops georganiseerd, zodat je al heel snel heel veel andere spelers leert kennen.

De vereniging is in 1989 begonnen als Theatersportvereniging, maar in de loop der jaren uitgegroeid tot een complete opleiding in improvisatietheater.

Wij werken met professionele docenten.

Inschrijving nieuwe leden

Beginners

Beginnende spelers starten in het basisjaar met theatersport; een vorm van improvisatietheater, die speciaal bedacht is om je spelenderwijs allerlei vaardigheden te leren en waardoor je in een mum van tijd van zaken als podiumangst verlost raakt. Voor je het weet sta je in je eerste theatersportwedstrijd!

Vanaf september 2019 starten er 2 basisjaar groepen:
– Dinsdag 18.30 – 20.15 – docent Michiel Rampaart
– Donderdag 21.00 – 22.45 – docent Jochem Meijer

Schrijf je in voor het  basisjaar 2019-2020!

Tot 5 juli is je plek op de wachtlijst bepalend voor je plaatsing.
Schrijf je uiterlijk in op 5 augustus.

Gevorderden

Spelers die daar voldoende vaardigheden voor hebben en dat ook willen, kunnen na verloop van tijd doorstromen naar hogere niveaus en andere vormen van improvisatietheater. In 2019-2020 zijn er 8 groepen op 4 niveaus!

Bekijk ons volledige cursus aanbod 2019-2020.

Spelers gaan niet automatisch elk jaar door naar het volgende niveau, maar moeten voldoen aan vastgestelde criteria; op deze manier speelt iedereen altijd op zijn eigen niveau.
Binnen een niveau bieden we elk jaar andere cursusprogramma’s, zo kunnen we ervoor zorgen dat de spelers steeds opnieuw uitgedaagd worden.  Heb je ervaring met improvisatietheater? Neem dan contact met op met inschrijvingen@tvaimpro.nl om te overleggen welk niveau het meest geschikt is voor jou. Zodra je weet op welk niveau je bent ingedeeld, kun je je inschrijven voor een cursusgroep die start vanaf september 2019.

top

Inschrijven bestaande leden

Het cursusprogramma voor de gevorderden (niet-basisjaar) groepen is nog niet bekend. We verwachten de inschrijving begin juni te kunnen openen. Alle bestaande leden krijgen hier per mail bericht over.

top

Praktische zaken

Het cursusjaar 2019/2020 bestaat uit 30 lessen en loopt van september 2019 tot juni 2020 (geen les in de schoolvakanties). Alle lessen zijn dit seizoen weer in het Polanentheater: Polanenstraat 174 1013 WC Amsterdam.
Klik hier voor de lesdagen 2019 / 2020.

Op dinsdagavond starten de lessen om 18:30 (vroeg) en 20:30 (laat), op donderdag om 19:00 (vroeg) en 21:00 (laat).
Voorstellingen vinden hoofdzakelijk plaats bij het Polanentheater en deels elders.
Voor seizoen 2019-2020 zijn de kosten 405 euro voor een heel jaar; dit bedrag bestaat uit cursusgeld en lidmaatschapscontributie (hiermee wordt de vereniging draaiende gehouden).

In principe kan iedereen van 18 jaar of ouder die de Nederlandse taal beheerst komen spelen bij TVA IMPRO. Wij hebben echter geen voorzieningen voor mensen met een ernstige beperking. Mocht je hieromtrent vragen hebben, neem dan contact op met inschrijvingen@tvaimpro.nl

top

 

Introductieworkshop

Nog nooit met improvisatie te maken gehad? Nieuwsgierig naar de kick van scènes die uit het niets ontstaan? Op zoek naar het leukste verjaarscadeau ooit? Of wil je gewoon eens kennismaken met TVA IMPRO? Dan is de introductieworkshop echt iets voor jou! Plankenkoorts geen probleem, je hoeft alleen te willen!

Tijdens de introductieworkshop maak je onder leiding van een ervaren docent op een speelse en prettige manier kennis met improvisatie. De workshop is dan ook geschikt voor jong (18+) en oud, man en vrouw, groot en klein, dik en dun. Na deze 1,5 uur durende workshop heb je gratis toegang tot de TVA IMPRO voorstelling van die dag.

Tussendoor en achteraf is er genoeg tijd om in de foyer met improspelers te praten, vragen te stellen of ideeën uit te wisselen.

In de workshop wordt zeker niet alleen gepraat, maar ook veel bewogen dus trek iets aan dat je daarbij niet in de weg zit. Mocht je grenzen tegenkomen, dan worden deze altijd gerespecteerd.

Datum Tijd Locatie Prijs Tickets
Zo. 2 Juni 12:00 – 13:45 Polanentheater
(Polanenstraat 174, Amsterdam)
€ 25 Tickets

top

Docenten en pianisten

Wil je zelf graag lesgeven of ben je pianist kijk dan op de pagina: Docenten en Pianisten.

top