Algemene informatie

Over de vereniging

TVA IMPRO is een vereniging die volledig door vrijwilligers wordt gerund. We vragen dan ook van al onze spelers om een actieve rol te spelen. Dat betekent dat je naast trainingen ook meehelpt in zaken als kaartverkoop, belichting, presenteren, bestuurstaken, etc. Hierdoor voelt TVA IMPRO als één grote familie. Naast de trainingen worden er ook allerhande sociale activiteiten en workshops georganiseerd, zodat je al heel snel heel veel andere spelers leert kennen.

De vereniging is in 1989 begonnen als Theatersportvereniging, maar in de loop der jaren uitgegroeid tot een complete opleiding in improvisatietheater.

Wij werken met professionele docenten.

Informatie voor (nieuwe) leden

Beginners

Beginnende spelers starten in het basisjaar met theatersport; een vorm van improvisatietheater, die speciaal bedacht is om je spelenderwijs allerlei vaardigheden te leren en waardoor je in een mum van tijd van zaken als podiumangst verlost raakt. Voor je het weet sta je in je eerste theatersportwedstrijd!

Gevorderden

Spelers die daar voldoende vaardigheden voor hebben en dat ook willen, kunnen na verloop van tijd doorstromen naar hogere niveaus en andere vormen van improvisatietheater. In het seizoen 2020-2021 waren er 7 gevorderde groepen op 4 niveaus!

Spelers gaan niet automatisch elk jaar door naar het volgende niveau, maar moeten voldoen aan vastgestelde criteria; op deze manier speelt iedereen altijd op zijn eigen niveau.
Binnen een niveau bieden we elk jaar andere cursusprogramma’s, zo kunnen we ervoor zorgen dat de spelers steeds opnieuw uitgedaagd worden.  Heb je ervaring met improvisatietheater? Neem dan contact met op met inschrijvingen@tvaimpro.nl om te overleggen welk niveau het meest geschikt is voor jou. Zodra je weet op welk niveau je bent ingedeeld, kun je je inschrijven voor een cursusgroep die start vanaf september dat jaar.
Let wel: bij plaatsing hebben leden voorrang op niet-leden. We kunnen dus niet beloven dat er in alle groepen nog plek is.

Praktische zaken

Het cursusjaar 2021-2022 bestaat uit 30 lessen en loopt van september 2021 t/m juni 2022 (geen lessen in de schoolvakanties). Alle lessen worden gehouden in het Polanentheater: Polanenstraat 174 1013 WC Amsterdam.

Jaarplanning 2021-2022

Er zijn lessen op dinsdag- en donderdagavond.
Op dinsdagavond starten de lessen om 18:30 (vroeg) en 20:30 (laat), op donderdag om 19:00 (vroeg) en 21:00 (laat). Alles lessen duren 1 uur en 3 kwartier.
Voorstellingen vinden deels plaats bij het Polanentheater en deels elders.
Voor seizoen 2021-2022 zijn de kosten 405 euro voor een heel jaar; dit bedrag bestaat uit cursusgeld en lidmaatschapscontributie (hiermee wordt de vereniging draaiende gehouden).

In principe kan iedereen van 18 jaar of ouder die de Nederlandse taal beheerst komen spelen bij TVA IMPRO. Wij hebben echter geen voorzieningen voor mensen met een ernstige beperking. Mocht je hieromtrent vragen hebben, neem dan contact op met inschrijvingen@tvaimpro.nl

Introductieworkshop

Wil je kennismaken met improvisatietheater, probeer dan een introductieworkshop!

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor een nieuwe introductieworkshop!

Tijdens deze beginnersworkshop maak je onder leiding van zeer ervaren docent Michiel Rampaart op een speelse en prettige manier kennis met improvisatietheater. De workshop is dan ook geschikt voor jong (18+) en oud, man en vrouw, groot en klein, dik en dun.
De kosten van de workshop zijn 25 euro. In de workshop wordt zeker niet alleen gepraat, maar ook veel bewogen dus trek iets aan dat je daarbij niet in de weg zit. Mocht je grenzen tegenkomen, dan worden deze altijd gerespecteerd. De workshop wordt gegeven in één van de leslokalen van het Polanentheater, Polanenstraat 174 in Amsterdam. Als je bij binnenkomst plaatsneemt in de bar, wordt je opgehaald door de docent.

Bij voldoende interesse willen we in september nog een basisjaargroep (beginnerscursus) starten; laat het ons dus zeker weten als je hierin geïnteresseerd bent!

Nog vragen? Stuur een mailtje naar inschrijvingen@tvaimpro.nl