Algemene informatie

Over de vereniging

TVA IMPRO is een vereniging die volledig door vrijwilligers wordt gerund. We vragen dan ook van al onze spelers om een actieve rol te spelen. Dat betekent dat je naast trainingen ook meehelpt in zaken als kaartverkoop, belichting, presenteren, bestuurstaken, etc. Hierdoor voelt TVA IMPRO als één grote familie. Naast de trainingen worden er ook allerhande sociale activiteiten en workshops georganiseerd, zodat je al heel snel heel veel andere spelers leert kennen.

De vereniging is in 1989 begonnen als Theatersportvereniging, maar in de loop der jaren uitgegroeid tot een complete opleiding in improvisatietheater.

Wij werken met professionele docenten.

Informatie voor (nieuwe) leden

Beginners

Beginnende spelers starten in het basisjaar met theatersport; een vorm van improvisatietheater, die speciaal bedacht is om je spelenderwijs allerlei vaardigheden te leren en waardoor je in een mum van tijd van zaken als podiumangst verlost raakt. Voor je het weet sta je in je eerste theatersportwedstrijd!

Gevorderden

Spelers die daar voldoende vaardigheden voor hebben en dat ook willen, kunnen na verloop van tijd doorstromen naar hogere niveaus en andere vormen van improvisatietheater. In het seizoen 2020-2021 waren er 7 gevorderde groepen op 4 niveaus!

Spelers gaan niet automatisch elk jaar door naar het volgende niveau, maar moeten voldoen aan vastgestelde criteria; op deze manier speelt iedereen altijd op zijn eigen niveau.
Binnen een niveau bieden we elk jaar andere cursusprogramma’s, zo kunnen we ervoor zorgen dat de spelers steeds opnieuw uitgedaagd worden.  Heb je ervaring met improvisatietheater? Neem dan contact met op met inschrijvingen@tvaimpro.nl om te overleggen welk niveau het meest geschikt is voor jou. Zodra je weet op welk niveau je bent ingedeeld, kun je je inschrijven voor een cursusgroep die start vanaf september dat jaar.
Let wel: bij plaatsing hebben leden voorrang op niet-leden. We kunnen dus niet beloven dat er in alle groepen nog plek is.

Praktische zaken

Het cursusjaar 2020/2021 bestond uit 30 lessen en loopt van september 2020 tot april 2021 (geen lessen in de schoolvakanties). Alle lessen worden gehouden in het Polanentheater: Polanenstraat 174 1013 WC Amsterdam.

Er zijn lessen op dinsdag- en donderdagavond.
Op dinsdagavond starten de lessen om 18:30 (vroeg) en 20:30 (laat), op donderdag om 19:00 (vroeg) en 21:00 (laat). Alles lessen duren 1 uur en 3 kwartier.
Voorstellingen vinden deels plaats bij het Polanentheater en deels elders.
Voor seizoen 2020-2021 waren de kosten 405 euro voor een heel jaar; dit bedrag bestaat uit cursusgeld en lidmaatschapscontributie (hiermee wordt de vereniging draaiende gehouden).

In principe kan iedereen van 18 jaar of ouder die de Nederlandse taal beheerst komen spelen bij TVA IMPRO. Wij hebben echter geen voorzieningen voor mensen met een ernstige beperking. Mocht je hieromtrent vragen hebben, neem dan contact op met inschrijvingen@tvaimpro.nl

Introductieworkshop

Nog nooit met improvisatie te maken gehad? Nieuwsgierig naar de kick van scènes die uit het niets ontstaan? Op zoek naar het leukste verjaarscadeau ooit? Of wil je gewoon eens kennismaken met TVA IMPRO? Dan is de introductieworkshop echt iets voor jou! Plankenkoorts geen probleem, je hoeft alleen te willen!

Tijdens de introductieworkshop maak je onder leiding van een ervaren docent op een speelse en prettige manier kennis met improvisatie. De workshop is dan ook geschikt voor jong (18+) en oud, man en vrouw, groot en klein, dik en dun. Na deze 1,5 uur durende workshop heb je gratis toegang tot de TVA IMPRO voorstelling van die dag.

Tussendoor en achteraf is er genoeg tijd om in de foyer met improspelers te praten, vragen te stellen of ideeën uit te wisselen.

In de workshop wordt zeker niet alleen gepraat, maar ook veel bewogen dus trek iets aan dat je daarbij niet in de weg zit. Mocht je grenzen tegenkomen, dan worden deze altijd gerespecteerd.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de volgende introductieworkshop zal zijn i.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus.

Docenten en muzikanten

Wil je zelf graag lesgeven of ben je muzikant (pianist) kijk dan op de pagina: Docenten en Muzikanten