Algemene informatie

Over de vereniging

TVA IMPRO is een vereniging die volledig door vrijwilligers wordt gerund. We vragen dan ook van al onze spelers om een actieve rol te spelen. Dat betekent dat je naast trainingen ook meehelpt in zaken als kaartverkoop, belichting, presenteren, bestuurstaken, etc. Hierdoor voelt TVA IMPRO als één grote familie. Naast de trainingen worden er ook allerhande sociale activiteiten en workshops georganiseerd, zodat je al heel snel heel veel andere spelers leert kennen.

De vereniging is in 1989 begonnen als Theatersportvereniging, maar in de loop der jaren uitgegroeid tot een complete opleiding in improvisatietheater.

Wij werken met professionele docenten.

Informatie voor (nieuwe) leden

Beginners

Beginnende spelers starten in het basisjaar met theatersport; een vorm van improvisatietheater, die speciaal bedacht is om je spelenderwijs allerlei vaardigheden te leren en waardoor je in een mum van tijd van zaken als podiumangst verlost raakt. Voor je het weet sta je in je eerste theatersportwedstrijd!

Gevorderden

Spelers die daar voldoende vaardigheden voor hebben en dat ook willen, kunnen na verloop van tijd doorstromen naar hogere niveaus en andere vormen van improvisatietheater. In het seizoen 2021-2022 waren er 5 gevorderde groepen op 4 niveaus!

Voor het seizoen 2022-2023 zijn er wederom 4 niveaus. Beginners, gevorderden pro’s en de topmodule.
Beginners hebben geen eerdere ervaring in de wereld van impro. Gevorderden hebben tenminste 1 jaar ervaring en pro’s ten minste 3 jaar – samen met de docent onderzoek je welk niveau en welk thema het meest bij jou past.

Heb je ervaring met improvisatietheater? Neem dan contact met op met inschrijvingen@tvaimpro.nl om te overleggen welk niveau het meest geschikt is voor jou. Zodra je weet op welk niveau je bent ingedeeld, kun je je inschrijven voor een cursusgroep die start vanaf september dat jaar.


Let wel: bij plaatsing hebben leden voorrang op niet-leden. We kunnen dus niet beloven dat er in alle groepen nog plek is.

Praktische zaken

Het cursusjaar 2022-2023 bestaat uit 30 lessen en loopt van september 2022 t/m juni 2023 (geen lessen in de schoolvakanties). Alle lessen worden gehouden in het Polanentheater: Polanenstraat 174 1013 WC Amsterdam.

Nieuw dit seizoen is een optionele wintermix, dit zijn 4 lessen gedurende januari 2023. Deze vier lessen zullen in een ander thema hebben dan de reguliere lessen, spelers dienen zich apart aan te melden voor de wintermix. Er zijn diverse niveaus waarvoor spelers zich kunnen inschrijven. De wintermix is daarom een ideale manier om kennis te maken met improvisatietheater, aangezien het ook beschikbaar is voor niet-leden.

Jaarplanning

Er zijn lessen op dinsdag- en donderdagavond.
Op dinsdagavond starten de lessen om 18:45 (vroeg, nieuwe tijd!) en 20:45 (laat), op donderdag om 19:00 (vroeg) en 21:00 (laat). Alles lessen duren 1 uur en 3 kwartier.
Voorstellingen vinden ook plaats in het Polanentheater.

Voor seizoen 2022-2023 zijn de kosten 420 euro voor een heel jaar; dit bedrag bestaat uit cursusgeld en contributie – hiermee wordt de vereniging draaiende gehouden.

In principe kan iedereen van 18 jaar of ouder die de Nederlandse taal beheerst komen spelen bij TVA IMPRO. Wij hebben echter geen voorzieningen voor mensen met een ernstige beperking. Mocht je hieromtrent vragen hebben, neem dan contact op met inschrijvingen@tvaimpro.nl

Introductieworkshop

Wil je kennismaken met improvisatietheater, probeer dan een introductieworkshop!

Tijdens deze beginnersworkshop maak je onder leiding van een ervaren docent op een speelse en prettige manier kennis met improvisatietheater. De workshop is dan ook geschikt voor jong (18+) en oud, man en vrouw, groot en klein, dik en dun.
De kosten van de workshop zijn 20 euro. In de workshop wordt zeker niet alleen gepraat, maar ook veel bewogen dus trek iets aan dat je daarbij niet in de weg zit. Mocht je grenzen tegenkomen, dan worden deze altijd gerespecteerd. De workshop wordt gegeven in één van de leslokalen van het Polanentheater, Polanenstraat 174 in Amsterdam. Als je bij binnenkomst plaatsneemt in de bar, wordt je opgehaald door de docent. Houd onze socials in de gaten voor een nieuwe datum.

Nog vragen? Interesse? Stuur een mailtje naar inschrijvingen@tvaimpro.nl