IntroductieworkshopsAanmeldenPraktische zaken —  Docenten en muzikanten informatie

Over TVA IMPRO

TVA IMPRO is een vereniging die volledig door vrijwilligers wordt gerund. We vragen dan ook van al onze spelers om een actieve rol te spelen. Dat betekent dat je naast trainingen ook meehelpt in zaken als kaartverkoop, belichting, presenteren, bestuurstaken, etc. Hierdoor voelt TVA IMPRO als één grote familie. Naast de trainingen worden er ook allerhande sociale activiteiten en workshops georganiseerd, zodat je al heel snel heel veel andere spelers leert kennen.

De vereniging is in 1989 begonnen als Theatersportvereniging, maar in de loop der jaren uitgegroeid tot een complete opleiding in improvisatietheater.

Wij werken met professionele docenten.

Inschrijving nieuwe leden

Beginners

Beginnende spelers starten in het basisjaar met theatersport; een vorm van improvisatietheater, die speciaal bedacht is om je spelenderwijs allerlei vaardigheden te leren en waardoor je in een mum van tijd van zaken als podiumangst verlost raakt. Voor je het weet sta je in je eerste theatersportwedstrijd!

Vanaf september 2020 start er 1 basisjaar groep:
– Dinsdag 18.30 – 20.15 – docent Mathijs van Wingerden

Mail even naar inschrijvingen@tvaimpro.nl voor alle informatie, als je wel wilt spelen maar niet op die tijd kunt, of: schrijf je in voor het  basisjaar 2020-2021!

Gevorderden

Spelers die daar voldoende vaardigheden voor hebben en dat ook willen, kunnen na verloop van tijd doorstromen naar hogere niveaus en andere vormen van improvisatietheater. In 2020-2021 zijn er 7 gevorderde groepen op 4 niveaus!

Bekijk ons volledige cursus aanbod 2020-2021

Spelers gaan niet automatisch elk jaar door naar het volgende niveau, maar moeten voldoen aan vastgestelde criteria; op deze manier speelt iedereen altijd op zijn eigen niveau.
Binnen een niveau bieden we elk jaar andere cursusprogramma’s, zo kunnen we ervoor zorgen dat de spelers steeds opnieuw uitgedaagd worden.  Heb je ervaring met improvisatietheater? Neem dan contact met op met inschrijvingen@tvaimpro.nl om te overleggen welk niveau het meest geschikt is voor jou. Zodra je weet op welk niveau je bent ingedeeld, kun je je inschrijven voor een cursusgroep die start vanaf september 2020.
Let wel: bij plaatsing hebben leden voorrang op niet-leden. We kunnen dus niet beloven dat er in alle groepen nog plek is.
top

Inschrijven bestaande leden

De inschrijving voor de huidige leden (spelend én steunend) gaat op 6 augustus 2020 open. Alle bestaande leden hebben hier per mail bericht over gehad.

top

Praktische zaken

Het cursusjaar 2020/2021 bestaat uit 30 lessen en loopt van september 2020 tot april 2021 (geen les in de schoolvakanties). Alle lessen zijn dit seizoen weer in het Polanentheater: Polanenstraat 174 1013 WC Amsterdam.

Op dinsdagavond starten de lessen om 18:30 (vroeg) en 20:30 (laat), op donderdag om 19:00 (vroeg) en 21:00 (laat). Alles lessen duren 1 uur en 3 kwartier.
Voorstellingen vinden deels plaats bij het Polanentheater en deels elders.
Voor seizoen 2020-2021 zijn de kosten 405 euro voor een heel jaar; dit bedrag bestaat uit cursusgeld en lidmaatschapscontributie (hiermee wordt de vereniging draaiende gehouden).

In principe kan iedereen van 18 jaar of ouder die de Nederlandse taal beheerst komen spelen bij TVA IMPRO. Wij hebben echter geen voorzieningen voor mensen met een ernstige beperking. Mocht je hieromtrent vragen hebben, neem dan contact op met inschrijvingen@tvaimpro.nl

top

Introductieworkshop

Nog nooit met improvisatie te maken gehad? Nieuwsgierig naar de kick van scènes die uit het niets ontstaan? Op zoek naar het leukste verjaarscadeau ooit? Of wil je gewoon eens kennismaken met TVA IMPRO? Dan is de introductieworkshop echt iets voor jou! Plankenkoorts geen probleem, je hoeft alleen te willen!

Tijdens de introductieworkshop maak je onder leiding van een ervaren docent op een speelse en prettige manier kennis met improvisatie. De workshop is dan ook geschikt voor jong (18+) en oud, man en vrouw, groot en klein, dik en dun. Na deze 1,5 uur durende workshop heb je gratis toegang tot de TVA IMPRO voorstelling van die dag.

Tussendoor en achteraf is er genoeg tijd om in de foyer met improspelers te praten, vragen te stellen of ideeën uit te wisselen.

In de workshop wordt zeker niet alleen gepraat, maar ook veel bewogen dus trek iets aan dat je daarbij niet in de weg zit. Mocht je grenzen tegenkomen, dan worden deze altijd gerespecteerd.

Het is op dit moment (augustus 2020) nog niet bekend wanneer de volgende introductieworkshop zal zijn.

Datum Tijd Locatie Prijs Tickets

top

Docenten en pianisten

Wil je zelf graag lesgeven of ben je pianist kijk dan op de pagina: Docenten en Pianisten.

top