top of page

Wat is theatersport?

Theatersport is bekendste vorm van improvisatietheater. Door middel van 'games' leer je hoe je samen korte scènes speelt.

IMG_1227.JPG

Theatersport games

Een bekend spel is bijvoorbeeld de conducted story. Elke speler krijgt een eigen vertelstijl van het publiek. Bijvoorbeeld 'sprookjesboek' of 'horrorfilm'. De aanwijzer bepaalt wie vertelt. Hij kan zomaar naar iemand anders wijzen en die persoon moet dan het verhaal overnemen op precies het punt waar de ander was gebleven.

IMG_1226.JPG

Wat je leert

Bij theatersport leer je een positieve houding. In principe is je antwoord op elke suggestie van een medespeler 'ja, en'. Ook probeer je al snel in een scène duidelijk te maken wie je van elkaar bent, wat je met elkaar doet en waar je dat doet. Een vergissing maken is niet erg. Je kan toch niets van tevoren bedenken!

De voorstelling

Elke groep speelt een voorstelling in het Polanentheater. Dat doe je in de vorm van een 'wedstrijd' maar eigenlijk werkt iedereen samen.

 

De twee teams spelen om en om games met suggesties van het publiek dat van tevoren (nep)rozen en sponzen krijgt uitgedeeld.

 

De 'rechters' geven na afloop van elke ronde commentaar. Is het publiek het daar niet mee eens (dat zijn ze meestal niet) dan gooien ze sponsen naar de rechters.

 

Rozen zijn voor de spelers. Telkens wanneer het publiek iets moois ziet, gooien ze een roos het podium op.

TvaImprobreed.png
bottom of page