top of page

Lesschema 22/23

Dit zijn de lessen die we in het seizoen 2022-2023 aanbieden. Deelname is in de eerste plaats voor leden van TVA Impro.

TVA Jaarkalender 22-23.png
Theatersport beginners

Dinsdag 18:45 - 20:30

Matthijs van Wingerden

Improvisatie
Gevorderd

Dinsdag 18:45 - 20:30

Michiel Rampaart

Improvisatie
longform (PRO)

Donderdag 19:00 - 20:45

Jochem Meijer

TOPMODULE
MIME

Donderdag 21:00 - 22:45

Esmeralda Detmers

Theatersport
gevorderd

Dinsdag 20:45 - 22:30

Matthijs van Wingerden

Improvisatie
'DE vloer op'

Dinsdag 20:45 - 22:30

Michiel Rampaart

Improvisatie
verhaallijnen

Donderdag 21:00 - 22:45

Jochem Meijer

Theatersport

Theatersport beginners

Dinsdag 18:45 - 20:30

Bij deze startersgroep van TVA IMPRO leer je met theatersportgames de basis van improvisatietheater: de vaardigheden om zonder plan het toneel op durven gaan, positief te zijn en in het hier en nu ideeën van anderen accepteren.

 

We werken toe naar voorstellingen voor je vrienden en familie. Laat de ander stralen en voor je het weet ben je zelf die stralende theatersporter!

Theatersport gevorderden

Dinsdag 20:45 - 22:30

Door met theatersport in deze groep voor gevorderden.


De lessen zullen een hoge energie hebben en je zult in een lekker tempo veel (nieuwe) games leren. Je zal jezelf en je medespelers leren kennen en verrassen. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan groepsvorming zodat iedereen het leuk vindt om samen én met elkaar te improviseren. We werken toe naar voorstellingen voor je vrienden en familie. Laat de ander stralen en voor je het weet ben je zelf die stralende theatersporter!

IMPROVISATIE

Improvisatie 'de vloer op'

Dit jaar gaan we aan de slag met de improvorm “de vloer op”. Spelen, onderzoeken, vaardigheden trainen, experimenteren. Binnen de mogelijkheden van de vorm houd worden de lessen zo energiek en actief mogelijk!

Improvisatie gevorderden en wuppies

Een nieuw thema over verhalende scenes, tussen kort en lange vorm in- of toch een superscene? In deze groep voor gevorderden bepaal je met je groep welke kant je op gaat, op basis van wat de groep leuk vind.

Improvisatie longform (pro)

We gaan werken aan een gestileerde narrative longform. In eerste instantie denk ik aan mysterieuze karakters in een neo noir setting, met invloeden van fantasy. Deze vorm gaan we samen neerzetten en uiteindelijk is het doel om een unieke stijl te ontwikkelen voor onze voorstelling. Ook gaan we werken aan het neerzetten van een complete publiekservaring, van binnenkomst tot het moment dat het applaus klinkt.

Improvisatie verhaallijnen

We gaan aan de slag met verhaallijnen in scenes. Hoe bouw je een mooi verhaal? Niet alleen in een lange vorm maar ook in de individuele scene’s. Tevens gaan we karakters neerzetten en die stevig op het podium neerzetten. Als vorm gaan we werken aan een hero’s journey. Plezier staat voorop in deze vorm.

Topmodule

Bij Topmodule is de insteek niet altijd acteren


Ben je inmiddels goed bekend met impro en wil je je verder ontwikkelen als acteur? Dan is er de topmodule met specialisaties zoals onder andere mime of nog een specialisatie. Afgelopen jaren zijn de volgende onderwerpen onderzocht. Hier volgen een aantal voorbeelden van onze TopModule.

Moderne dans in improvisatie, Alex van Warmerdam zijn filmstijl als speelstijl onderzoeken, daar is o.a. improvisatie groep Rauwe Vitrage uit ontstaan. Improvisaties gebaseerd op de serie Twin Peaks. Zowel Twin Peaks als Shakespeare Hamlet hebben op locatie gespeeld en meegedaan op Festival Noordwijk aan Zee. Of we onderzoeken een verdieping in acteerwerk zoals slechteriken spelen. Deze Echt Slecht Club schitterende op Festival in Zaantheater te Zaandam.

Onderwerpen als Clownerie, Muziekstijlen of Mime worden door een gespecialiseerde docent gegeven. Doel is altijd onderzoek en verdieping. Als deelnemer moet je dus kunnen reflecteren en een open houding hebben. Voor deze cursussen is een selectie door de betreffende docent.

Hier volgen een aantal docenten die al een TopModule hebben gegeven: Jantine Kraayeveld en anderen  (Pina Bausch), Esmeralda Detmers (Shakespeare, Twin Peaks en Echt Slecht) Michiel Rampaart (Muziek), Thomas Scheuerman (Clownerie), Joscha de Boever (Clownerie), Thomas Johanssen (Stem en Klank), Sophia van der Putten (dans) en Dennis Tiecken (Mime) 
 

Zin om te spelen?

  • Andre Besseling, dinsdag 18:45


     


    Beschikbaarheid laden...

Nooit meer te laat?

Voor een inschrijfronde of voorstelling:
bottom of page