top of page

Lesschema 23/24

Dit zijn de lessen die we in het seizoen 2023-2024 aanbieden.

De inschrijvingen voor de start van het seizoen (september 2023) zijn inmiddels gesloten.

Het inschrijven voor de wintermix (lessen in januari 2024) kan je hier onder doen, je hoeft geen lid te zijn van TVA IMPRO. Er zijn vier module's met verschillende niveaus - iedere module omvat 4 lessen.

Inschrijven voor de beginnersgroep in februari 2024 kan eveneens op deze pagina.

Er kan nog niets worden gereserveerd. Kom later terug.
Schema tva concept v7.png

beginnen met Theatersport

Theatersport Beginnersgroep op dinsdag

Dinsdag 20:45 - 22:30

Bij deze startersgroep van TVA IMPRO leer je met theatersportgames de basis van improvisatietheater: de vaardigheden om zonder plan het toneel op durven gaan, positief te zijn en in het hier en nu ideeën van anderen accepteren.

 

We werken toe naar voorstellingen voor je vrienden en familie. Laat de ander stralen en voor je het weet ben je zelf die stralende theatersporter!

Docent: Steven Oosterhuis

Theatersport Beginnersgroep op donderdag

Donderdag 20:45 - 22:30

Bij deze startersgroep van TVA IMPRO leer je met theatersportgames de basis van improvisatietheater: de vaardigheden om zonder plan het toneel op durven gaan, positief te zijn en in het hier en nu ideeën van anderen accepteren.

 

We werken toe naar voorstellingen voor je vrienden en familie. Laat de ander stralen en voor je het weet ben je zelf die stralende theatersporter!

Docent: Jochem Meijer

MEER IMPROVISATIE

Improviseren is blijven leren!

Dinsdag: 18:45 - 20:30

NIVEAU: Gevorderd (>2 jaar ervaring)

 

De kern van de lessen cyclus zal worden gevormd door oefeningen rondom de IMPRO-cirkel. Dit model legt op een eenvoudige manier uit hoe improvisatietheater

werkt. Theatersport is een vorm van improvisatietheater. Of je nu een spelvorm speelt of een scene bouwt, alles gaat over spelen in het moment en het laten ontstaan van het verhaal. Hoe dat werkt? Dat weet je na deze cyclus. Veel theatersportoefeningen worden gebruikt en verder uitgebouwd en allerlei verhaaltechnieken komen langs. Plezier gegarandeerd, mooie scenes ook. De fantasie van de deelnemers zal ook hier nieuwe afslagen gaan nemen gedurende het programma.

Docent: Andre Besseling

Spelplezier voor alles!

Dinsdag: 20:45 - 22:30

NIVEAU: >1 jaar ervaring

Deze lessencyclus zal vooral gaan om het plezier van het improviseren en toch blijven luisteren en kijken. Veel oefeningen zullen worden gebruikt om spelers vertrouwd met elkaar te maken. Spelenderwijs wordt een aantal spelvormen geoefend die gebruikelijk is binnen een theatersportwedstrijd. Niet voor de vorm, maar omdat veel spelvormen gekoppeld zijn aan de kern van het improviseren: goed kijken in het hier en nu, en wat er gebeurt. De term 1 + 1 = 3 geldt als geen ander voor theatersport. Wat betekent dat in de praktijk van het spelen? Dat weet je na deze cyclus. De fantasie van de deelnemers zal nieuwe afslagen gaan nemen gedurende het programma.

 

Docent: Andre Besseling

Muzikale Impro

Dinsdag 18:45 - 20:30

NIVEAU: >1 jaar ervaring

Zingen is heerlijk. Impro is super leuk. De combinatie van die twee is helemaal fantastisch!

We gaan muzikale impro ontdekken. Scènes met een mooi lied zijn indrukwekkend voor je publiek. Het lijkt heel moeilijk en heel kwetsbaar. Maar het is net zo makkelijk als fietsen, als je maar weet hoe. En je hoeft er niet eens goed voor te hoeven zingen.

Dit jaar leren we hoe leuk het is om samen een lied te zingen dat ter plekke ontstaat. We ontdekken de kracht van de eenvoud. We oefenen de techniek achter muzikale games en structuren van liedjes. We ontdekken rijm, ritme en harmonie, hoe je geïnspireerd raakt door een pianist en hoe de muziek je ondersteunt. We zien hoe presentatie veel verschil maakt en hoe je zelfverzekerd op het podium staat. Je ontdekt hoe jij kan stralen met jouw stem.

Bij onze lessen worden we begeleid door een pianist. Dat kan iemand uit de groep zijn die het vak van impro-pianist wil leren of we huren er iemand voor in. Reken hiervoor op zo’n 5 euro meer per les, afhankelijk van de groepsgrootte.

Docent: Marco Meurs

De Dating Show!

Donderdag: 18:45 - 20:30

NIVEAU: Topmodule (let op: bij de groepsindeling vind een selectie plaats op basis van niveau*)

 

We gaan een format ontwikkelen op basis van programma's zoals married at first sight/ B&B vol liefde. We gaan aan de slag met liefde in verschillende stadia's van een relatie. Van het prille begin tot het eind (al dan niet goed). Het neerzetten van geloofwaardige relaties staat centraal. Ook gaan we aan de slag met mislukte liefdesrelaties. In ieder geval gaan we plezier maken. 

Docent: Jochem Meijer

*Omdat in deze groep een format wordt ontwikkeld en spelers hiervoor diverse speltechnieken moeten beheersen vindt er voor deze groep een selectie plaats door de docent. Er wordt voorrang gegeven aan leden die in de oude indeling behoorden tot niveau 'paars' of 'geel'. Om inzicht te krijgen in de interesse van de leden, staat deze groep ongelimiteerd open. Dit betekent dat wanneer er genoeg inschrijvingen zijn voor twee groepen, de mogelijkheden voor het starten van een extra groep wordt overwogen. Het kan ook betekenen dat er mensen na inschrijving alsnog niet worden ingedeeld, en dan alleen nog keus hebben uit de groepen waar op dat moment nog plek is. Bij gelijk niveau zal geselecteerd worden op volgorde van inschrijving.

bottom of page